Ervaringen van (ex) deelnemers van: De Booster

Dalmar

Deelnemer programma: De Booster

Re-Boost is als een sportschool voor je mindset, je gebruikt het om jezelf te trainen. Voor de wedstrijd en die wedstrijd is jouw leven.

Janis

Deelnemer programma: De Booster

Re-Boost denkt out of de box en dat past bij mij. Ik ben uniek en hun coaching is gericht op ieders uniekheid.

 
Wieraj

Deelnemer programma: De Booster

Re-boost helpt mij vooruit in dingen waar ik tegenaan loop. Bij Re-Boost kan ik mijn competenties versterken waar ik elders niet verder kan.

Abby

Deelnemer programma: De Booster

Re-Boost betekent voor mij zelfontwikkeling en het uitbreiden van mijn talenten en kunnen d.m.v. activiteiten waar ik aan mee mag werken.

Meer verhalen, ervaringen en testimonia van
Deelnemers, Vrijwilligers, Partners & Donateurs.

Deelnemer De Booster: Anouk

Bij deze mijn testimonial: In oktober 2020 ben ik met het Booster-programma van Re-Boost begonnen en had ik coaching gesprekken met Renata. Ik ben niet echt een prater, ik hou liever dingen voor mezelf. Toch had ik een gegeven moment het gevoel dat ik met iemand in gesprek wilde. Ik was op zoek naar iemand die naar mij luisterde en vanuit een ander perspectief dingen kon bekijken. Bij Re-Boost voelde ik een vertrouwd gevoel, ik kon mezelf zijn en mijn verhaal doen, zonder veroordeeld te worden. In die paar maanden dat ik coaching gesprekken heb gehad, merk ik echt dat ik situaties anders ben gaan bekijken. Mijn coach Renata gaf mij opdrachten, waar ik wekelijks mee aan de slag ging. Ik realiseer me dat veranderingen niet binnen één dag kunnen worden gerealiseerd, maar dat je stap voor stap naar je doel werkt. In die paar maanden kan ik oprecht zeggen dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt! Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ik ben tevreden over de stappen die ik tot nu toe heb genomen!


Vrijwilliger team Re-Boost: Shiwani

Ik heb een hele positieve ervaring met Stichting Re-Boost. Ik werk al bijna twee jaar samen met hun. Het zij om projecten voor mijn studie uit te voeren of voor de organisatie taakjes uit te voeren, bijvoorbeeld filmpje editen. Daarnaast heb ik als deelnemer hele leerzame workshoppen bijgewoond.

Wat Re-Boost Uniek maakt is dat er oprechte persoonlijke coaching plaatsvindt, het is in tegenstelling tot vele grotere organisaties veel toegankelijker en als deelnemer heb je ook sneller het gevoel dat je serieus wordt genomen. Je krijgt namelijk veel ruimte en begeleiding om te werken aan je eigen competenties. Er is geen deadline aan het ontwikkelen van jezelf, dat maakt hun sterk in wat zij doen.

Ik raad Re-Boost 100% zeker aan bij andere jongeren en leeftijdsgenoten die opzoek zijn naar hands-on coaching.

Met vriendelijke groet,Samenwerkend partner: Esmée 

Ik ben een studente van de Hogeschool van Amsterdam en ik ben in contact gekomen met Re-Boost door BOOT, de kenniswinkel in Amsterdam Zuidoost. Ik heb een interventie bij Re-Boost uitgevoerd met als doel een positieve verandering te bewerkstelligen in het voedingsgedrag en voedingspatroon van de jongvolwassenen. Ik heb een hele fijne ervaring overgehouden aan mijn stage bij Re-Boost. Ik werd met open armen ontvangen en kreeg de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en daarbij de organisatie te helpen op het gebied van voeding dmv workshops en het maken van het: Re-Boost gezonde kookboek. Re-Boost is een organisatie welke ik zeker zou aanraden aan andere stagiaires, maar natuurlijk ook aan jongvolwassenen die hulp kunnen gebruiken in het ontwikkelen van de eigen competenties en vaardigheden!

Samen wordt er gewerkt aan een mooie toekomst. Dit is zeker waardevol!


Youssef - Deelnemer De Booster & Winnaar Tante Muriel 2021!

Sinds mei ben ik bezig om faam te maken als online ondernemer. De koers die ik nu moet ervaren is bikkelhard het vergt veelal geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Eind april heb ik Cindy leren kennen, niet wetend wat Cindy na mate van tijd impact op mij zou hebben, zij gaf mij als advies mee “jij Youssef moet iets in de online wereld gaan” ik zo van waarom zou ik. Ik had hele andere denkwijze toentertijd en werkte destijds full time bij de Albert Heijn. Het werk dat ik daar deed verrichten, beviel mij in het begin wel en ik ging met plezier naar het werk totdat ik de ene tegenslag na de andere kreeg. Collega’s die achter je rug om praten, je zwart proberen te maken, terwijl ze weten welke kwaliteiten ik had.

Het erge van dit alles is, dat de manager die ik eerst zo vertrouwde, probeerde mij belachelijk te maken, voordat hij overgeplaatst zou doen worden naar een filiaal in Amsterdam west. Volgens hem was ik een waardeloze jongen, die niks waard was.

De beloftes die hij deed, verbrak hij. En ik die o zo mijn zijn best deed, offers maakte, dagelijks van 7 tot 16 werkte, tot 2x 94% behaalde voor de hygiëne controles en alle tijde mijn best deed, kreeg het ene na het andere te verduren.

Naarmate de tijd begon mijn motivatie omlaag te gaan en ik kwam tot de conclusie dat ik een persoon ben die ervan houdt om de leiding te nemen, ik ben iemand die wat positiefs in de maatschappij wilt brengen.

Ik heb een zwaar verleden achter mijn rug men door mensen die mij belachelijk wilde maken, mensen die mij hebben vernederd, mensen die mij hebben onderschat. Ik kwam tot de conclusie Cindy heeft gelijk focus jij “Youssef” op het goede wees omringt met de mensen die jou omhoog proberen te helpen.

Wat heb ik aan mensen die jouw constant omlaag proberen te werken, zie jij die ene auto die jij voor ogen hebt die o zo mooie Mercedes jij kan dat in de toekomst in cha allah permitteren focus op je doelen, de wensen die jij voor ogen hebt, wetend dat het pad dat erop zal volgen loodzwaar zal zijn, ik weet dat waar een wil is ook een weg is.

Na al die nare ervaringen binnen Albert Heijn. Ben ik tot het besluit genomen om per direct ontslag te nemen na 1 september 2020. Ik had toevallig voldoende vakantie uren opgespaard om tot die tijd doorbetaald te krijgen. De risico die ik nam was moeilijk wetend ik de maandelijkse 1600,- zou missen de komende maanden en dusminder zou verdienen.

Soms moeten wij risico’s in dit leven nemen om te komen waar wij willen staan. De periode bij de Albert Heijn kan ik niet alleen beschouwen als negatieve ervaring, ik heb er vrienden aan overgehouden bij wie ik een band heb gekregen. Ik heb verschillende lessen binnen het werk opgedaan en geleerd hoe je met bepaalde situaties moet omgaan.

Ik heb stappen genomen waarvan ik mijn twijfels had of ik het überhaupt kon. Alhamdoulilah heb ik bepaalde moeilijkheden overwonnen. Het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Nadat ik niet meer werkte bij de Albert Heijn heb ik mij geheel gefocust op mijn eigen visie die ik vóór ogen heb. Naambekendheid krijgen voor mijn onderneming waarmee ik de afgelopen weken hard aan de bak mee ging genaamd gamewereldblog.nl. Gamewereldblog.nl is een gamersplatform waarbij je de laatste gamers nieuws kunt terug vinden.

Mijn site had nog geen officiële logo dus bedacht ik, er zal vast wel iemand binnen Re-Boost zijn die mij eventueel zou kunnen helpen met het creëren van een logo. Ik stuurde een appje om hulp in te schakelen. 10 minuten later kreeg ik een privé appje van Ayana met de hulp die zij mij wilde aanbieden.

Een weekje later stuurde Ayana mij de eerste schets, die zag er op de eerste ooghoek schitterend uit. Ayana is nu vol bezig om mijn logo af te ronden. Ayana ben ik dankbaar voor de hulp die zei mij deed aanbieden.

Uiteraard zal ik de mensen ook bedanken die mij vanaf day one hebben support, zonder hen had ik niet de power gekend waar ik wil staan.

Renata Boston - Founder, CEO & Coach Re-Boost

Op de vraag waarom ik met Re-Boost begonnen ben, vertelde ik jaren hetzelfde verhaal over mijn ruime ervaring (22 jaar) binnen de reguliere(jeugd)zorg over de signalen die ik opving vanuit de vele gesprekken die ik had met een kwetsbare doelgroep jongeren en jongvolwassen. Jaren hoorde ik hetzelfde verhaal, we worden niet serieus genomen, het aanbod sluit niet aan op onze behoefte, er wordt veel beloofd maar weinig gedaan, er wordt niet naar ons geluisterd, ik word van het kastje naar de muur gestuurd, er is te weinig tijd, de begeleiding zit alleen maar op kantoor en ga zo maar door.

Maar 3 jaar geleden realiseerde ik mij dat er nog een veel diepere reden was waarom ik Re-Boost ben begonnen. Helaas realiseerde ik mij dit pas naar aanleiding van een sterfgeval van een dierbare.

Daar was ik dan 19 jaar, jong, verlegen, net op mijzelf ging wonen en nog zo onvolwassen maar al met zoveel levensvragen? Wie ben ik, wat moet ik, waar sta ik, waar moet/wil ik naar toe? En daar was ze dan Tante Muriel. De moeder van een vriendin (nu beschouw ik die vriendin als mijn zusje. Ze noemde mij haar dochter, ze zei altijd: “ik heb jou wel niet gebaard maar je bent ook mijn kind”.

Gastvrij, open deur, Warang Oso (opvang van kinderen jong & oud), Altijd klaar staan voor de ander lief, rechtdoor zee, 2de moeder, lekker koken, onvoorwaardelijke liefde. Als een kind aan huis was ik, ik kon met alles bij Tante Muriel terecht, met open armen stond ze altijd voor mij klaar, maar niet alleen voor mij maar voor al die andere kinderen jong & oud. Het maakte Tante Muriel niet uit, een praatje, advies en tips, een lekker bordje eten, je was altijd welkom. Maar als je op je kop moest krijgen dan deed ze dat ook. Woorden schieten te kort !! Tante Muriel was gewoon voor mij.

Je leven gaat verder, ik verhuisde naar een andere stad. Tante Muriel had in de tussentijd ook heel veel voor haar kiezen gehad waaronder het overlijden van haar zoon. Drukte, afstand hebben ervoor gezorgd dat ik steeds minder contact zocht met Tante Muriel. Hier heb ik mij vaak schuldig over gevoeld. Maar ergens voel ik mij hier nog schuldig over omdat je alles als een excuus kan gebruiken maar als je echt iets wilt dan doe je het ook en dat heb ik niet gedaan in al die jaren. En weet je wat zo mooi was aan Tante Muriel, ze zei altijd dat ze het snapte en ik mij niet druk hoefde te maken dan zei ze je blijft en bent mijn kind.

Jaren zijn zo voorbij gevlogen tot die bewuste dag het ene telefoontje die ik kreeg van 1 van haar dochters (ook haar beschouw ik als mijn zusje). Nata het gaat niet goed met mama, ze ligt in het ziekenhuis. Alsof de grond onder je voeten verdwijnt en de aarde even stil staat. Voordat ik Tante Muriel in het ziekenhuis bezocht leek het alsof ineens bepaalde puzzelstukjes op hun plek vielen maar tegelijkertijd kwam ook mijn schuldgevoel naar boven drijven. Ik wist dat ik niet heel veel tijd meer had om te verliezen, het ging niet goed met Tante Muriel. Ik wilde nog zoveel dingen tegen haar zeggen en dat heb ik gedaan middels een brief die ik aan haar heb geschreven waarin ik onder andere vertelde hoeveel zij voor mij heeft betekend en dat ik mij tot de dag van vandaag schuldig voelde dat ik haar niet vaker ben gaan zien. Zelfs toen ze (op haar sterfbed lag) lag, bleef ze liefdevol naar mij toe. Ze hebben je voor mij gestuurd zei ze.

9+ jaar geleden heb ik mijn stichting Re-Boost opgericht waarbij wij ons inzetten voor jonge mensen waarbij wij ervoor zorgen dat zij zich persoonlijk ontwikkelen en versterken. Wij geven ze die Boost die zij nodig hebben, Wij zorgen ervoor dat ze beter weten wie ze zijn, waar ze staan, waar ze naartoe willen en hoe ze dat moeten doen. Tante Muriel was mijn voorbeeld, Mijn Boost, een rots in de branding en nog veel meer. De dood van Tante Muriel (hoe wrang ook) heeft mij doen beseffen dat ik ook een soort van Tante Muriel wilde zijn voor anderen en dit is 1 van de reden geweest waarom ik Re-Boost heb opgericht.

Wat zo mooi is aan Re-Boost is dat velen van onze jongvolwassenen (wij noemen ze deelnemers) die ons begeleidingsprogramma hebben gevolgd en nu nog ook een soort van Tante Muriel worden voor anderen. Na afloop bieden zij zich vrijwillig aan om iets te kunnen betekenen voor ons als organisatie wat dan automatisch betekent dat ze iets voor een ander doen. Graag zouden wij dit willen voortzetten en door blijven geven.